Al zo’n jaar of tien produceren we de ‘Drents Friese Wold’ gids in opdracht van de Recreatieondernemers in en rond het Drents Friese Wold. Maar niet alleen de leden van deze vereniging doen hieraan mee, ook anderen dragen hun steentje bij. Voor die tijd had iedere plaatselijke VVV een eigen gids. Onder invloed van de provinciale VVV stapte men daarvan af en gooide alles op één hoop. Fontijn & Partners was daar niet enthousiast over.

Natuurlijk is waar dat provinciale promotie ten bate van alle Drentse bedrijven is, en wanneer het bij de buurman regent, druppelt het elders ook. Maar wij vinden, dat het Drents Friese Wold zoveel te bieden heeft, dat daar best op gewezen mag worden, in andere delen van het land. De meeste toeristen willen naar Drenthe en waar ze terecht komen maakt ze niet zo erg veel uit, door het Drents Friese Wold extra te profileren is de kans groter dat ze naar deze omgeving komen. Als we met elkaar de schouders onder deze gids zetten, dan profiteren er velen van. De genoemde leden van de vereniging merken dat het kost ze slechts de kosten voor een advertentie en daarvoor krijgt de vereniging dan een mooi uitgevoerde gids in full colour ongeveer 48 pagina’s dik, op mooi stevig papier.

Fontijn & Partners heeft het er druk mee, maar met plezier. De acquisitie, opmaak, tekst, druk en coördinatie, we doen het allemaal en zorgen dat de gids eind december geleverd wordt. Nog een paar adverteerders en het is weer voor elkaar.