Het is de hoogste tijd dat we dit nog maar eens onder uw aandacht brengen: ‘Websites bouwen is een vak.’ Ons vak. Tegenwoordig kom je echter van alles tegen. Zo zijn er die een prima werkende website kunnen bouwen, maar ongeschikt voor Internetmarketing. Niet iedereen hecht aan deze moderne marketing, als de websitenaam (URL) maar bekend is, dan volgt het bezoek vanzelf. Misschien is dit voor multinationals zo, maar die geven juist veel geld uit aan internetmarketing.

In andere markten, waaronder de vakantiemarkt, ligt dit anders. Want hoe komen belangstellenden op hun ideale vakantiebestemming. Onder andere via de zoekmachines, daar wordt gezocht. Niet de vaste gasten, die komen vanzelf wel terug. Land, streek, plaats, zwembad of een beautysalon, zijn zoektermen waarop bijvoorbeeld wordt gezocht. Slimme marketeers weten er nog wel een paar te bedenken. Maar om als consument op de juiste plek te komen, moet de website vindbaar zijn. Daar helpt de wijze waarop de site is gebouwd, voor een belangrijk deel aan mee. Lang niet alle websitebouwers zien de noodzaak van dit ‘moeilijke’ gedoe. Zij houden geen of onvoldoende rekening met Google en consorten. Volgens ons vallen die websites dan in de categorie: ‘Zonde van het geld’. Naast de recreatiesector is het voor veel andere bedrijfstakken van belang. Neem de sites met een webwinkel, beautysalon en zo zijn er velen. Gevonden worden tussen de concurrent en collega (de conculega’s) is van groot belang.

Fontijn & Partners wijst altijd op de mogelijkheden van zoekmachine optimalisering. Bij elke website die wij bouwen, houden we daar rekening mee. Dat hoeft niet eens meer geld te kosten. Wel moet er bij de bouw rekening mee gehouden worden. Het is een kleine moeite. Via een ‘quickscan’ controleren wij gratis of de site aan deze technische eisen voldoet. Samen kijken we dan eventueel verder wat de volgende stappen zijn om van uw website een ‘geld- maak- machine’ te maken. Wilt u meer over dit onderwerp weten, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?subject=Nieuwsbrief%20bericht" data-mce-href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?subject=nieuwsbrief%20bericht" data-mce-href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij helpen u met plezier verder.