Per 1 maart bouwt Google langzamerhand het aanbieden van sommige diensten af, voor Internet Explorer 6 (IE6). In eerste instantie begint dit met de ondersteuning van IE6 Google Sites en Google Docs. Daardoor zullen belangrijke functies en features niet meer werken in verouderde browsers. Neem vooral de tijd om over te stappen op de meest moderne browsers, raden wij u aan.

Het staken van deze ondersteuning geldt ook voor de oudere versies van andere browsers, zoals Firefox en Safari ouder dan versie 3. Trouwens Opera wordt zo wie zo niet door Google ondersteund. Andere verouderde browsers worden nauwelijks meer gebruikt, in tegenstelling tot IE6. Volgens webmeter Statcounter heeft deze nu toch wel ‘versleten’ browser nog altijd een marktaandeel van 13,5 procent wereldwijd. Dit komt omdat een deel van de gebruikers nooit ‘update’ en een ander deel zit vast aan IE6 vanwege de daarop toegesneden applicaties.


Steeds meer sites ondersteunen IE6 niet meer. Wie met IE6 op YouTube komt wordt geadviseerd over te stappen op een modernere browser, die met XP samenwerkt. IE6 verscheen in 2001, kort na de introductie van Windows XP. Maar anders dan XP heeft IE6 zich 'ontwikkeld' tot security-gatenkaas en kwelling voor ontwikkelaars. Microsoft adviseert om over te stappen op IE7 of 8, wij op Firefox of Google Chrome, die werken perfect.